Skip to main content

Bli skuldfri genom att låna pengar

Det kan ju låta idiotiskt att låna mer pengar skulle leda till att snabbare bli skuldfri, men faktum är att det finns situationer där ett lån kan förbättra ekonomin förutsatt att man lånar pengar av rätt anledning. 

De flesta håller nog med om att det är ett dåligt tips att låna mer pengar för att reda upp en ekonomi med dyra skulder och krediter. Men om man har ett flertal dyra lån och krediter som har höga räntor och aviavgifter kan det faktiskt löna sig att ansöka om ett privatlån för att lösa de dyra lånen och ersätta dom med ett större lån med lägre ränta och längre återbetalningsperiod, vilket ger mer andrum att få ekonomin på rätt köl igen. Dessutom så slipper man ha koll på flera olika lån och betala aviavgifter för lånen.

ANNONS: Jämför lån hos Lendo

Dock kan det vara svårt att bli beviljad ett nytt lån om man redan har många lån och krediter sedan innan. Extra svårt blir det om man har dragit på sig betalningsanmärkningar och har man aktiva skulder hos kronofogden kan det känns som en omöjlighet att bli bevilja ett lån. Oavsett var man befinner sig på skalan så är det första man behöver göra att sammanställa alla lån och krediter för att få en överblick av hur mycket skulder man har, samt reda ut vilka lån som är dyrast. Dessa är dom som behöver prioriteras först för att frigöra kapital som sedan kan användas för att betala de resterande lånen.

 

Bli skuldfri med ett samlingslån

För den som fortfarande har möjlighet att ansöka om ett nytt lån finns så kallade samlingslån, dessa lån är egentligen vanliga privatlån som marknadsförs som ett lån för att samla dyra smålån och krediter. Här finns det även kreditgivare som beviljar lån till personer med betalningsanmärkningar. Det lättaste sättet att hitta rätt lån är att använda sig av en tjänst som Lendo där får låneerbjudanden från 35 kreditgivare med bara en kreditupplysning! Något som är väldigt bra om man har dålig kreditvärdighet.

 

Få en omstart av ekonomin med ett omstartslån

För den som har en lite trassligare ekonomi och inte blir beviljad ett vanligt privatlån finns alternativet att ansökan om ett omstartslån. Omstartslånen har oftast högre krav än privatlånen men har också bättre ränta. Det finns lite olika typer av omstartslån men dom flesta kreditgivarna vill antigen ha någon form av säkerhet eller en medlåntagare som kan ta över lånet om låntagaren av någon anledning inte kan betala tillbaka lånet.

ANNONS: Jämför lån hos Lendo

Oavsett vilket typ av lån man ansöker om så gäller det att kunna visa upp en så bra ekonomi som möjligt. Har man till exempel skulder hos kronofogen så finns det mycket att vinna på att betala dessa innan man ansöker om lånet. Kan man bör man även försöka få igång ett sparande för att kunna visa upp att man har ett litet kapital om något skulle gå fel under låneperioden. Allt som gör att kreditgivaren känner att de kan lita på att man betalar tillbaka lånet räknas in när de tar sitt beslut om de ska låna ut pengar eller inte.

När man väl fått ordning på lånen så gäller det att fortsätta betala tillbaka på lånen när mer och mer pengar frigörs. Det är en vanlig fälla att man blir fått lite andrum i sin ekonomi så finns det alltid frestelsen att ta ett nytt lån för att finansera något, men vill man bli skuldfri så måste man vara disciplinerad för att lyckas.