Skip to main content
Låna med betalningsanmärkningar

Låna med betalningsanmärkningar

För den som dragit på sig betalningsanmärkningar kan det känns omöjligt att bli beviljad ett lån och visst är det svårare att få ett lån när man har betalningsanmärkningar, men det är långt i från en omöjligt. Det finns fortfarande ett flertal kreditgivare som beviljar lån ändå men det gäller att kunna visa upp en stabil ekonomi för att undvika att få en hög ränta. Eftersom räntan på privatlån sätts individuellt så påverkar låntagarens ekonomiska situation vilken ränta kreditgivaren sätter på lånet. Därför är det väldigt viktigt att kunna visa att man kommer kunna betala tillbaka lånet och att även om man har en betalningsanmärkning så har ekonomin förbättrats sedan det inträffade.

 

Privatlån med betalningsanmärkning

Ett privatlån är ett lån upp till 600 000 kronor som har en återbetalningstid på 1-15 år. Om man har betalningsanmärkningar så är det oftast svårt att bli beviljad maxbeloppet utan de flesta kreditgivarna har en lägre gräns för hur mycket de lånar ut till personer med betalningsanmärkningar. Eftersom alla kreditgivare har sätter sina egna lånevillkor så är det väldigt viktigt att jämföra olika låneerbjudaden för att försäkra sig om att man söker det lånet sm har bäst lånevillkor och passar bäst för sin ekonomiska situation.

Antingen så kan man gå in på respektive kreditgivares hemsida och göra sin egen research, eller så kan man ta hjälp av tjänster som Lendo och Advisa där man kan skicka in en låneansökan till flera kreditgivare samtidigt och bara få en kreditupplysning. Sedan får man svar av de som kan tänka sig att låna ut pengar, vilken ränta och återbetalningstid lånet har. När man fått alla svar kan man i lugn och ro sätta sig och jämföra lånen och ansöka om det som är bäst.

 

Snabblån med betalningsanmärkning

För den som är ute efter ett mindre lån med snabb utbetalning så är det snabblån som gäller. Ett snabblån har en väldigt optimerad ansökningsprocess och oftast får man svar om man blivit beviljad lånet eller inte inom bara ett par timmar. För den som har en betalningsanmärkning så minskar utbudet av kreditgivare men det är absolut ingen omöjlighet att ta ett snabblån. Precis som med andra lån så bör man fundera kring om man verkligen behöver ta lånet innan man skickar in ansökan. Anledningen till att det är extra viktigt när man tar ett snabblån är att de har väldigt höga kostnader i förhållande till lånebeloppet och räntan är betydligt högre än ett privatlån så kan man inte betala tillbaka lånet kan det snabbt bli en dyr historia. Därför rekommenderas det att göra en noggrann kalkyl innan man lånar pengar, för att säkerställa at man kan betala tillbaka lånet.

 

Snabblån med betalningsanmräkning och utan UC

För den som har låg kreditvärdighet hos UC kan det vara intressant att låna med betalningsanmärkning utan uc vilket innebär att kreditgivaren använder sig av ett annat kreditupplysningsföretag än UC. Även om utbudet är begränsat så finns det kreditgivare som använder sig av Bisnode och Creditsafe istället. Vilket gör att det inte registreras någon prick hos UC när man ansöker om ett lån.

En låg kreditvärdighet kan leda till att man får svårt att få lån, hyra en bostad eller bli beviljad ett abonnemang, därför bör man vara försiktig med att skicka in många låneansökningar under kort tid, då många prickar hos UC kan leda till lägre kreditvärdighet.