Skip to main content
Snöskoterlån

Snöskoterlån – Låna pengar till snöskoter

Såhär i vintertid är det många som går i tankarna att köpa en ny snöskoter och det är inte alltid man har råd att köpa en kontant utan ibland behöver man finansiera köpet med ett lån. Om så är fallet bör man vara nog med att läsa på om de olika sätten att låna pengar till en snöskoter.

För den som ska ansöka om ett snöskoterlån finns det två olika vägar att gå. Antingen så lånar man med snöskotern som säkerhet. Detta är att föredra då dom här lånen oftast har en lägre ränta. Dock brukar banken kräva att man finansierar minst 20% av värdet i form av en kontantinsats. Något man bör tänka på är att med ett snöskoterlån är skotern knuten till lånet vid en eventuell försäljning. Det är den inte om man finansierar köpet med ett blancolån istället. Ett blancolån eller privatlån som det också kallas är ett lån utan säkerhet där man ansöker om ett lån som man sedan kan använda till vad man vill. Dom här typen av lån har oftast en högre ränta.

Det finns en rad olika kreditgivare som lånar ut pengar för att finansiera ett en snöskoter men deras lånevillkor kan skilja en hel del och det är därför viktigt att jämföra lån från olika kreditgivare innan man bestämmer sig för vilket lån man ska ta. Antingen så gör man det på egen hand genom att besöka kreditgivarnas hemsidor och skickar in en ansökan manuellt, eller så tar man hjälp av en jämförelsetjänst som Lendo eller Advisa som göra det åt dig istället. Då räcker det med att skicka in en ansökan och sedan får man lånevillkor från upp till 35 långivare. Sedan kan man i lugn och ro välja det lånet som passar bäst för att köpa sin snöskoter.